Sałata w zalewie jogurtowej

0 (0 ocen)

  • 20 min

Do każdego obiadu musi być surówka. Nie wyobrażam sobie braku witamin na talerzu. Bardzo lubię urozmaicenie. Przepyszną i wartą polecenia "surówką" na niedzielny obiad jest sałata w zalewie jogurtowej.

  • 20 min

Składniki:

  • główka sałaty masłowej
    pęczek rzodkiewek
    pęczek kopru
    pęczek szczypioru
    duży jogurt, pieprz, sól, cukier, ocet

Sałata w zalewie jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy bardzo dokładnie i dzielimy na drobniejsze kawałki.
  • 2. Rzodkiewkę kroimy na 4 części, szczypior, koper siekamy i wszystko dodajemy do sałaty.
  • 3. Osobno do miski przelewamy jogurt dodajemy około 2 łyżek cukru, łyżkę octu pieprzu i soli. Zalewa powinna wyjść nam w smaku słodko-kwaśna. Tuż przed podaniem obiadu wlewamy zalewę do sałaty i wszystko mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy