Sałata rzymska na ciepło

  • wyświetlono: 14214 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Nigdy nie przypuszczałam ,że sałata na ciepło może tak dobrze smakować ...a jednak ;)?

piranija
  • 2 porcje

Składniki

1 szt sałata rzymska
garść swieżo startego parmezanu
3-4 ząbki czosnku
oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Sałata rzymska na ciepło

  • 1. Sałate rwiemy lub tniemy na drobniejsze kawałki.

    Na patelni smażymy przeciśniete ząbki czosnku aby się lekko zrumieniły (nie za mocno by nie byla oliwa gorzka).

    Czosnek zrumieniony wyciagamy z patelni, na reszcie oliwy smażymy sałate ok:5 minut aby nie była" ciapowata"
    Przekładamy na talerz i posypujemy obficie parmezanem.

    Extra ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

imprezy

Komentarze

Podobne przepisy

Sałata rzymska z marynowaną dynią

Dodane przez: Goszka

Sałata rzymska z marynowaną dynią

Słodko-kwaśna dynia w orzeźwiającej...

cukinia

Dodane przez: Jolanta KG

Cukinia na ciepło

Szybki dodatek na ciepło do drugiego...

kapusta czerwona na ciepło

Dodane przez: capri

kapusta czerwona na ciepło do obiadu

Trochę pracochłonna surówka, ale...

Kapusta kiszona na ciepło

Dodane przez: aicha1988

Kapusta kiszona na ciepło

Smaczny dodatek do obiadu podany...

sałatka pieczarkowa na ciepło

Dodane przez: beetle

Sałatka pieczarkowa na ciepło

Szybka w przygotowaniu, smaczna...

salata

Dodane przez: monikaT83

Sałata rzymska z grillowaną feta

Zestawienie składników dosyć zaskakujące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE