sałata maślana z tuńczykiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna sałatka gotowa w kilka minut.

  • 15 min

Składniki:

  • główka sałaty masłowej
    puszka tuńczyka w oleju, duże kawałki
    2 jajka ugotowane na twardo
    3-4 pieczarki
    łyżeczka masła
    pęczek natki pietruszki
    szczypiorek
    sól
    pieprz kolorowy
    pieprz ziołowy
    1-2 łyżki majonezu
    łyżeczka musztardy dijon

Sałata maślana z tuńczykiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i dusimy na maśle. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Sałatę rwiemy na kawałki, dodajemy odsączonego tuńczyka, posiekaną natkę, szczypiorek, jajka oraz uduszone pieczarki. Dodajemy majonez, musztardę oraz przyprawy. Mieszamy.

Porady

Sałatkę podajemy ze świeżym pieczywem. Jeśli lubimy do sałatki możemy dodać kilka rzodkiewek pokrojonych w cienkie plasterki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy