Sałata i kiszonki

3.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i zdrowa sałatka. Szybka w przygotowaniu, doskonała jako dodatek do mięs.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 sałaty lodowej
    25 dag. kiszonej kapusty z marchewką
    3 ogórki kiszone
    1/2 cebuli
    3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    3 łyżki mieszanych ziaren[sezam,słonecznik,dynia]
    Sos:
    2 łyżki soku z kiszonej kapusty
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Sałata i kiszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kiszoną kapustę siekam, ogórki kroję w plasterki, a cebulę w pół plasterki. Sałatę rwę i układam na talerzu, polewam częścią sosu. Na całości na przemian układam kapustę , cebulę, ogórki, polewam resztą sosu, posypuję natką pietruszki i podsmażonymi na suchej patelni ziarnami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować