Salami czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Blok czekoladowy w innej formie

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 250 g herbatników
    100 g gorzkiej czekolady
    jajko
    2 łyżki kakao
    2 łyżki rumu, może być bez
    80 g cukru
    50 g migdałów
    100 g masła

Salami czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw aby przestygła.
    Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj jajko a na koniec ostudzoną czekoladę. Dodaj kakao i rum. Dokładnie połącz składniki.
    Do masy dodaj pokruszone herbatniki i posiekane migdały. Z masy uformuj wałek i zawiń w folią spożywczą. Przełóż na ok. 3 godziny do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy