Sakiewki z sosem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo szybko można zrobić sakiewki i pysznie smakują.

  • 40 min

Składniki:


  • filety z kurczaka 3
    serek topiony 3 plasterki
    szynka 3 plasterki
    cebula 1/2 małej
    papryka 3 plastry
    musztarda delikatesowa kilka łyżek
    sól
    czarny pieprz mielony
    Sól ziołowa

    Składniki na sos

    woda letnia 1/2 szklanki
    mąka pszenna 3 łyżki
    Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżeczki
    śmietana 30 % 2 łyżki

Sakiewki z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Filety z kurczaka myjemy i osuszamy . Po osuszeniu rozbijamy na bardzo cienkie filety . Następnie oprószamy i nacieramy przyprawami z każdej strony fileta .
  • krok 2 2. Na natarte filety smarujemy musztardę i kładziemy na każdy kawałek fileta plaster serka topionego .
  • krok 3 3. Na serek topiony dajemy po plastrze szynki , kawałki cebulki i po pasku papryki .
  • krok 4 4. Gotową sakiewkę spinamy jedną wykałaczką i dajemy na rozgrzaną patelnią . Obsmażamy kilka minut następnie daję wodę i dusimy.
  • krok 5 5. Wykonanie sosu :
    Wszystkie składniki z sosu mieszamy razem ze sobą i dajemy na patelnię . I dusimy całość kilka minut .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy