Sakiewki z oliwkami i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna przekąska i bardzo szybka w wykonaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    około 100g sera pleśniowego (ja miałam z niebieską i zieloną pleśnią)
    16 zielonych oliwek
    1 jajko

Sakiewki z oliwkami i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sakiewki 1. Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Ciasto francuskie podzielić na 8 równych części. Na każdy kawałek położyć ser pleśniowy i 2 oliwki.
  • sakiewki 2. Końce ciasta francuskiego złączyć ze sobą i lekko skręcić u góry.
  • sakiewki 3. Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec przez około 20min w 180C.
    Ja sakiewki podałam z sosem czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy