SAKIEWKI Z MIĘSNO-WARZYWNYM FARSZEM

4.5 (190 ocen)

  • 45 min

RÓWNIE DOBRZE SMAKUJE NA CIEPŁO, JAK I NA ZIMNO

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    30 DKG MIELONEGO MIĘSA WIEPRZOWEGO
    25 DKG OBGOTOWANEGO KALAFIORA
    KILKA KAWAŁKÓW MARYNOWANEJ PAPRYKI
    SKŁADNIK DODATKOWY:
    2 PŁATY GOTOWEGO CIASTA FRANCUSKIEGO
    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    SÓL, PIEPRZ
    NATKA PIETRUSZKI
    MLEKO
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Sakiewki z mięsno-warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MIĘSO PODSMAŻYĆ NA PATELNI, DODAĆ DROBNO POKROJONEGO KALAFIORA I PAPRYKĘ POKROJONĄ W DROBNĄ KOSTKĘ. PRZYPRAWIĆ DO SMAKU I DODAĆ POSZATKOWANĄ NATKĘ PIETRUSZKI.
  • 2. CIASTO FRANCUSKIE ROZWINĄĆ I PODZIELIĆ NA 6 KWADRATÓW. NA ŚRODEK KAŻDEGO KAWAŁKA CIASTA KŁAŚĆ FARSZ I SKŁADAĆ NA PÓŁ PO PRZEKĄTNEJ, SKLEIĆ BRZEGI A WIERZCH POSMAROWAĆ MLEKIEM KŁAŚĆ NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA I PIEC W TEMP. 200 STOPNI OKOŁO 15 MIN.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować