Sakiewki z kurczaczków

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Żurawina, pieczarki oraz ser sprawiają że kieszonki z filetów są soczyste i mają bardzo wyrazisty smak, do tego można podać ulubioną surówkę lub ogórek małosolny i obiad gotowy.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 filety z kurczaka
    Składniki na farsz:
    • 25 dag pieczarek
    • Cebula
    • Mozzarella
    • Trochę żurawiny
    • sól
    • Pieprz
    • Papryka ostra
    • Olej do smażenia
    Składniki do panierki:

    • 2 Jajka
    • Bułka tarta

Sakiewki z kurczaczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet 1. Fileta kroimy na większe kawałki w każdym robimy otwór.
  • przyprawy 2. Doprawiamy pieprzem, papryką oraz solą.
  • cebula 3. Cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Pieczarki kroimy , dodajemy do cebuli.
  • 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • żurawina 6. Dodajemy żurawinę.
  • ser 7. Kroimy mozzarellę w drobną kostkę i przekładamy do grzybów, prużymy do chwili rozpuszczenia mozzarelli.
  • farsz 8. Farszem napełniamy poduszeczkę.
  • panierka 9. Panierujemy najpierw w jajku, następnie bułce tartej.
  • panierka 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • Poduszeczki 11. Poduszeczki gotowe
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy