Sakiewki z farszem

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

Ciekawy pomysł na obiad albo kolacje , łatwy w wykonaniu a przed wszystkim pyszny.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    vegeta , sól,pieprz,przyprawa kebab
    30dag pieczarek
    2cebule
    papryka czerwona
    por
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki

Sakiewki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić jak na schabowego i przyprawić solą ,pieprzem i przyprawa kebab.
  • image-1qmp2t3 2. Farsz:
    Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni ( można je przedtem trochę podgotować).Cebule pokroić w kostkę usmażyć .Por kroimy w paseczki a paprykę w kostkę .
    Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku vegetą ,solą i pieprzem.
  • image-1kjtr4a 3. Na rozbitym schabowym kładziemy farsz , formujemy sakiewkę i zawijamy w folie aluminiową.
    Sakiewki układamy na blaszce polanej olejem albo margaryną i pieczemy w piekarniku.

Porady

Można zamiast schabowego użyć piersi od kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować