Sakiewki z ciasta francuskiego z boczkiem

4.5 (142 ocen)

  • 15 min

Wyśmienity pomyśł na przekąskę na ciepło i zimno!

  • 15 min

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe
    - 1 cebula czerwona
    - 8 plasterków cienkiego boczku
    - 2 ogórki kiszone
    - olej do smażenia
    - ketchup
    - jajko
    - oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Sakiewki z ciasta francuskiego z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Na drugiej patelni podsmażyć boczek aby był chrupki. Ogórka kiszonego pokroić w plasterki.
  • bułka francuska z boczkiem 2 2. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce, pokroic na 4 części. Na każdą posmarowaną ketchupem nakładać po 2 plasterki boczku, cebulkę i ogórka.
  • bułka francuska z boczkiem 3 3. Ciasto zawinąć tak, aby zakryć nadzienie. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać oregano. Piec w 200 stopniach do uzyskania złoto-brązowego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować