Sakiewki z brzoskwinkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty sposób na pyszny podwieczorek

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie mrożone: 1 opakowanie
    - budyń waniliowy: 1 opakowanie
    - miód: 6 łyżek
    - mleko: 2 szklanki
    - brzoskwinie w puszce: 1 puszka
    - cukier puder: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sakiewki z brzoskwinkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozmrozić i rozwałkować na prostokąt o grubości około 3 - 5 mm. Pokroić na 15 kwadratów. Przygotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie wyjąć z puszki, odsączyć, pokroić na małe cząstki i obtaczać w miodzie. Na środek kwadratów położyć łyżeczkę masy budyniowej i kawałeczki brzoskwiń, ciasto zlepić na górze, jak sakiewkę. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie w puszce Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować