Sakiewki w panierce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś nowego, pyszne na walentynkową kolacje.

  • 60 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    250 g schabu,
    100 g pieczarek,
    2 plasterki szynki
    2 plasterki sera żółtego,
    1/3 cebuli,
    bułka tarta,
    1 jajo,
    2 łyżki mąki,
    pęczek szczypiorku,
    2 ząbki czosnku,
    sól,
    pieprz,
    1 łyżka masła.

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sakiewki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na 2 porcje, wykrawamy sakiewki uważając by nie zrobić dziur w mięsie. Posypujemy solą i pieprze a do środka wkładamy obrany i pokrojony w plasterki czosnek. Wkładamy do lodówki. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki wkładamy do graczka z masłem, obraną cebulą i pokrojoną w cienkie plasterki. Smażymy do wyparowania wody. Kroimy w kostkę ser i szynkę dokładamy 2 łyżki pieczarek i farsz nakładamy do mięsa (wyjmujemy czosnek). Gotowe schaby panierujemy w mące z pieprzem potem w jaju z szczyptą soli i łyżce bułki tartej wymieszanej z drobno posiekanym szczypiorkiem oraz resztą też drobno posiekanych pieczarek. Obsmażamy na złoto z obu stron wkładamy i zawijamy w folię aluminiową (by mięso się upiekło a panierka nie przypaliła) po czym pieczemy w 200 stopniach 30min.

Porady

Ja nie zdążyłam nawet sałatki dołożyć ponieważ tak szybko zniknęły. Fajnie do tego mięska by pasowała.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować