Sakiewki serowe z marmoladą i lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto szybko wyrobić rękami, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę.
2.Ciasto rozwałkować na gr. 0,5cm. Wykrawać kwadraty 8x8cm. (pomogłam sobie szablonem z kartki) Na każdy kwadracik nałożyć łyżeczkę marmolady/ dżemu.
3.Wszystkie rogi połączyć ze sobą, tworząc sakiewkę. Ułożyć sakiewki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 35 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.
4.Lukier: Składniki wymieszać ze sobą, do uzyskania gęstego lukru (w razie potrzeby dodać więcej soku, lub cukru pudru) Polać nim ostudzone sakiewki. Smacznego!
Komentarze