Sakiewki schabowe z porem

4.5 (150 ocen)

  • 1 min

To bardzo prosta i smaczna potrawa.

  • 1 min

Składniki:

  • 700g schabu bez kości,

    Farsz:
    1 duży por,
    270g kremowego serka naturalnego,
    sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sakiewki schabowe z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab należy pozostawić w solance z przyprawami: 2 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy,odrobina pieprzu przez 24h, to nadaje mu kruchość, na 1 litr wody, 1 łyżka soli peklowej.
    (można pominąć)
  • 2. Po 24 h, schab należy osuszyć, pokroić na plastry, rozbić. Każdy płat oprószyć pieprzem i solą.
  • 3. Farsz: Do miski przełożyć serek, dodać całą posiekaną białą część pora, oraz 1 zielony liść. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Nadziewać farszem schab, ok. 1 łyżeczka farszu na 1 płat schabu, zwinąć w sakiewkę, zawiązać każdą liściem pora.
  • 5. Przełożyć do rękawa do pieczenia, piec w temp.150 *C z termoobiegiem, przez ok. 40-50 min.

Porady

Proponuje nie pomijać moczenia mięsa w solance, mięso tak namoczone jest smaczniejsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować