Sakiewki schabowe z ogórkiem kiszonym

4.5 (200 ocen)

Zrobiłam je z myślą o mężu, lubi mięsko w wydaniu z kwaśnym nadzieniem.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    3-4 ogórki kiszone
    Musztarda
    Bułka tarta do panierki
    2 jajka
    Tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Sakiewki schabowe z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadziewanie sakiewek 1. Schab rozbić za pomocą tłuczka, posmarować z wierzchu musztardą, posypać solą i pieprzem. Ogórka kiszonego pokroić w kostkę, ułożyć na rozbitym schabie.
  • zawijanie 2. Zwinąć sakiewki: najpierw zawinąć boki, a następnie na pół.
  • panierowanie 3. Opanierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
  • smażenie 4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować