Sakiewki schabowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schabowe też można podać w niebanalny sposób.

Składniki:

  • ● 7 plastrów schabu
    ● 20-30 dag pieczarek
    ● mały kawałek czerwonej papryki
    ● cebula
    ● 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    ● tłuszcz
    ● sól
    ● pieprz

Sakiewki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Cienko rozbijamy.
    Pieczarki kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy i z papryką
    kroimy w kostkę.
  • 2. Farsz: pieczarki, cebulę
    i paprykę dusimy, dodajemy
    przecier i doprawiamy.
  • 3. Porcje farszu układamy
    pośrodku kotletów. Formujemy
    na kształt sakiewki
    i mocno związujemy nicią
    kuchenną. Pieczemy ok. 20
    minut na natłuszczonej blasze
    w temp. 180 °C, podlewając
    powstałym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy