Sakiewki nadziewane

0 (0 ocen)

  • 30 min

efektowna i smaczna przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe:
    po 0,5 szkl. wody i mleka
    niepełna szkl. mąki pszennej
    1 jajko
    3 łyżki oleju
    sól,pieprz do smaku
    ew. barwnik spożywczy

    nadzienie:
    po 10 dag pokrojonej w kosteczkę papryki i szynki konserwowej
    5 dag prażonego słonecznika
    po 2 łyżeczki majonezu i jogurtu greckiego
    sól,pieprz,cukier do smaku

    do przewiązania sakiewek:szczypiorek

Sakiewki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ze składników na naleśniki zrobić ciasto i usmażyć 10 małych placków.Składniki nadzienia wymieszać,doprawić,wyłożyć po 2 łyżeczki farszu na środek każdego naleśnika,uformować sakiewki i związać sparzonym szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy