Sajgonkowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę.
Składniki marynaty wymieszać, polać nią pokrojoną pierś i wymieszać. Odstawić do lodówki na 2 godizny.
Krewetki polać sokiem z cytryny , odstawić na 2 godziny do lodówki
2.Boczek pokroić w średniej wielkości kotkę.
Paprykę umyć , pokroić w dużą kostkę.
Pieczarki umyć osuszyć
Cebulę obrać , i pokroić na 8 części
3.Na patyk nadziewać : cebula,boczek, papryka, kurczak, pieczarka, krewetka, pieczarka, kurczak, papryka, boczek, cebula.
Piec w piekarniku nagrzanego do 185 stopni ( funkcja grill) przez 30-40 min
4.Papier ryżowy zwilżyć, nałożyć na środek szaszłyka (ściągnąć z patyczka) i zawinąć do środka prawą i lewą stronę
Komentarze