Sajgonki z kuskusem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Kaszkę zalać wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy, przykryć talerzykiem i odstawić.
Mięso przysmażyć z drobno posikaną cebulą i startą na tarce marchewką.
Doprawić do smaku przyprawą chińską, pieprzem, cynamonem i smażyć ok 15 min mieszając, na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę kapustę pekińską, przemieszać kilka razy i zakończyć smażenie.
Mięso przełożyć do miski i dodać kaszkę i przestudzić. Doprawić sosem sojowym, dodać jajka i wymieszać.
Papier ryżowy moczyć w wodzie i na każdy nakładać łyżkę nadzienia, zawijać tradycyjne sajgonki.
Smażyć na złoty kolor przed podaniem.
Podawać z surówką i sosem sojowym lub słodko kwaśnym.
Komentarze