REKLAMA
Sajgonki warzywne - pyszne, kolorowe, zdrowe i najważniejsze - szybkie w wykonaniu!
Superprzepis
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Jeśli nie masz składników na podany sos, wystarczy zanurzać gotowe kawałki w sosie sojowym lub majonezie (ulubiona wersja mojego syna :)
Pomyślałam, że sajgonki będą idealne, bo jest to banalnie proste i szybkie do wykonania .Wbrew pozorom jest to naprawdę sycące danie :)
Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni azjatyckiej. Dowolność w dobieraniu dodatków do farszu jest ich największą zaletą, i pozwala rozwinąć skrzydła kreatywności w kuchni. Dzięki temu, że nie trzeba ortodoksyjnie trzymać się przepisu, każdy może stworzyć swoją wariację na ten temat. Dzisiaj robimy sajgonki wegetariańskie, z awokado.
Sajgonki z mięsem w chrupiącym papierze ryżowym, pycha.
Popularne orientalne danie można przygotować w odchudzonej wersji :)
Sajgonki
Komentarze