REKLAMA

Sajgonki studenckie

wyświetlono: 421 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Sajgonki

opublikowany: 08.08.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 30 min
  • Średni

Składniki:

  • Papier ryżowy ( opakowanie )
    Makaron ryżowy ( opakowanie )
    Sos do Sajgonek ( opcjonalnie )
    Mięso mielone 500g ( wybrałem wieprzowe garmażeryjne )
    Musztarda
    Ziarenka Smaku
    Kapusta Pekińska
    Prażony słonecznik ( opcjonalnie )
    Cebula
    Marchewka
    Sos sojowy ( 2 łyżeczki )
    Jajko
    Pieprz
    Oliwa do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Sajgonki studenckie?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szatkujemy kapustę pekińską - jedną połowę, drugą użyjemy do zrobienia surówki. Zatrzeć marchewkę na tarce o grubych oczkach. Makaron namoczyć, jak zmięknie pociąć na 2 cm kawałki. Pokroić cebulę w kostkę, dodać jedno jajko i mięso mielone. Wszystko wymieszać, dodać pieprz i sól( lub ziarenka smaku ), następnie możemy dodać prażony słonecznik, odrobinę musztardy sarepskiej i 2 łyżki sosu sojowego, mieszamy. Namaczamy przez pare sekund papier ryżowy i jak zmięknie nakładamy małą ilość naszego "farszu" zwijamy w rulonik, zaginamy na końcach. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Smażymy ok 3 min po każdej stronie, aż do zarumienienia. Podajemy z ryżem, frytkami, albo same z sosem słodko kwaśnym - łagodnym - lub chilli

Porady

Najlepiej smakuje z Sosem słodko-kwaśnym!

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Ola1984 Ola1984

Sajgonki

Pyszne, chrupiące z bogatym wnętrzem. Jedno z lepszych dań kuchni azjatyckiej.

kategoria: sajgonki Przekąski opublikowany: 04.10.2021 | wyświetlono: 157 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: joanna30 IMG_3480

Sajgonki z kurczakiem

Pyszne danie kuchni chińskiej, które można szybko przygotować z niewielu składników.

kategoria: Dania główne sajgonki opublikowany: 08.04.2017 | wyświetlono: 1665 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0
Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Tajskie sajgonki

Sajgonki z mięsem w chrupiącym papierze ryżowym, pycha.

kategoria: sajgonki Przystawki Przekąski opublikowany: 26.06.2014 | wyświetlono: 2376 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: Szamerka 1610985225432

Sajgonki

Lubię eksperymentować z kuchnia orientalną, Klasyczne pyszne sajgonki.

kategoria: Dania główne sajgonki opublikowany: 12.10.2014 | wyświetlono: 1103 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 1
Dodane przez: Lipcowadziewczyna IMG_20200825_161026_350

Sajgonki z warzywami

Chrupiące sajgonki wypełnione farszem warzywnym.

kategoria: sajgonki Przystawki Sosy opublikowany: 10.10.2015 | wyświetlono: 10890 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE