Sajgonki studenckie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szatkujemy kapustę pekińską - jedną połowę, drugą użyjemy do zrobienia surówki. Zatrzeć marchewkę na tarce o grubych oczkach. Makaron namoczyć, jak zmięknie pociąć na 2 cm kawałki. Pokroić cebulę w kostkę, dodać jedno jajko i mięso mielone. Wszystko wymieszać, dodać pieprz i sól( lub ziarenka smaku ), następnie możemy dodać prażony słonecznik, odrobinę musztardy sarepskiej i 2 łyżki sosu sojowego, mieszamy. Namaczamy przez pare sekund papier ryżowy i jak zmięknie nakładamy małą ilość naszego "farszu" zwijamy w rulonik, zaginamy na końcach. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Smażymy ok 3 min po każdej stronie, aż do zarumienienia. Podajemy z ryżem, frytkami, albo same z sosem słodko kwaśnym - łagodnym - lub chilli
Komentarze