Sajgonki studenckie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Sajgonki

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Papier ryżowy ( opakowanie )
    Makaron ryżowy ( opakowanie )
    Sos do Sajgonek ( opcjonalnie )
    Mięso mielone 500g ( wybrałem wieprzowe garmażeryjne )
    Musztarda
    Ziarenka Smaku
    Kapusta Pekińska
    Prażony słonecznik ( opcjonalnie )
    Cebula
    Marchewka
    Sos sojowy ( 2 łyżeczki )
    Jajko
    Pieprz
    Oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sajgonki

Sajgonki studenckie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szatkujemy kapustę pekińską - jedną połowę, drugą użyjemy do zrobienia surówki. Zatrzeć marchewkę na tarce o grubych oczkach. Makaron namoczyć, jak zmięknie pociąć na 2 cm kawałki. Pokroić cebulę w kostkę, dodać jedno jajko i mięso mielone. Wszystko wymieszać, dodać pieprz i sól( lub ziarenka smaku ), następnie możemy dodać prażony słonecznik, odrobinę musztardy sarepskiej i 2 łyżki sosu sojowego, mieszamy. Namaczamy przez pare sekund papier ryżowy i jak zmięknie nakładamy małą ilość naszego "farszu" zwijamy w rulonik, zaginamy na końcach. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Smażymy ok 3 min po każdej stronie, aż do zarumienienia. Podajemy z ryżem, frytkami, albo same z sosem słodko kwaśnym - łagodnym - lub chilli

Porady

Najlepiej smakuje z Sosem słodko-kwaśnym!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować