sajgonki

0 (0 ocen)

  • 10 min

szybkie danie dla niespodziewanych gości

  • 10 min

Składniki:

  • 1 paczka papieru ryżowego
    paczka mrożonki chińskiej
    olej do smażenia
    sól, pieprz, sos sojowy

Sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej patelni przesmażyć parę chwil mieszankę chińską, uważać żeby warzywa nie zrobiły się bardzo miękkie. Muszą być naprawdę al dente. Dobrze przyprawić. Papier ryżowy namoczyć. Nakładać 1 łyżkę nadzienia i ciasno zwijać. Smażyć w głębokim tłuszczu do zrumienienia. Podawać z sosem do sajgonek lub z chilli slodko-kwaśnym.

Porady

papier ryżowy należy moczyć tylko parę sekund, bo inaczej się rozpadnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy