1.WYKONANIE :
Łopatkę myjemy i osuszamy następnie mielimy przez maszynkę . Cebulę obieramy razem z marchewką , Cebulę kroimy w drobna ,kostkę , marchew ścieramy na tarce drobnej .Makaron ryżowy namaczamy we wrzątku doprawiony Vegetą . odcedzamy jak jest miękki . Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy ręką , doprawiamy do smaku dość intensywnie . Każdy kawałek papieru kładziemy na blacie w ręku formujemy małe kąski mięsne i wkładamy na środku papieru ryżowego zawijamy jak gołąbki dość ciasno końcówkę smarujemy rozmąconym jajkiem dzięki temu sajgonka się sklei i nie odklei podczas smażenia . W garnku lub fryturze rozgrzewamy oliwę na rozgrzany tłuszcz wkładamy sajgonki i smażymy na złoto . Podajemy z sosem słodko kwaśnym . Smacznego .
Komentarze