Sahlab

4.51 (144 ocen)

Napój arabski,sprawdzi się w chłodne jesienne wieczory

Składniki:

  • 1/2 szklanki wody
    2 szklanki mleka
    2-3 łyżki mąki kukurydzianej
    1/2 łyżki ekstraktu waniliowego (może być woda różana)
    2 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżki wiórków kokosowych lub orzechów np.pistacje lub migdały
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Sahlab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę i mąkę przełóż do niedużej miseczki i dokładnie wymieszaj.
    Mleko przelej do rondelka.Gdy mleko zrobi się ciepłe,ale nie zagotuje dodaj mąkę wymieszaną z wodą,cukier,wanilię i wiórki kokosowe. Zagotuj i gotuj przez ok.2-3 minuty.
    Przelej do kubeczków. Podawaj posypane cynamonem,do tego mogą być również migdały,pistacje,wiórki kokosowe itp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bliskowschodnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować