Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę. Przygotowana z dodatkiem chrupiącej rzodkiewki i papryki. Doprawiona do smaku kwaśną śmietaną, octem jabłkowym, miodem i przyprawami. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 35 dag młodej kapusty
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1/2 czerwonej papryki
    kilka rzodkiewek
    3 łyżki kwaśnej śmietany 12%
    1 łyżka oleju
    1 łyżka miodu
    1 łyżka octu jabłkowego 6 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno. Przekładamy do miski i posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym, kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w cienkie paseczki. Do śmietanki dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Kapustę wygniatamy z nadmiaru płynu i odsączamy. Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy przygotowany sos. Mieszamy i przekładamy do salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować