Zupa szparagowo - cukiniowa z białą kiełbaską

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na wiosenną i lekką zupę. Przygotowana z dodatkiem szparagów, cukinii, kolorowej mrożonej marchewki, koncentratu pomidorowego i białej kiełbaski. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek białych szparagów
    1/2 średniej cebuli
    1/2 małej cukinii
    2 ziemniaki
    1 łyżka masła
    10 dag mrożonej marchewki ( żółtej i czerwonej )
    3 białe kiełbaski
    3 szklanki wody
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka koperku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szparagowo - cukiniowa z białą kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojoną cebulę, smażymy na złoty kolor. Dolewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy do garnka.
    Szparagi myjemy i obieramy ze skórki, kroimy na nieduże kawałki. Cukinię myjemy i wycieramy, kroimy w pół plastry i dodajemy razem ze szparagami do gotujących się ziemniaków. Gotujemy około 10 minut i wkładamy białą kiełbaskę, mrożoną marchewkę.
    Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku przyprawami, koncentratem pomidorowym, pokrojonym koperkiem i razem zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować