Zapraszam na wiosenną i lekką zupę. Przygotowana z dodatkiem szparagów, cukinii, kolorowej mrożonej marchewki, koncentratu pomidorowego i białej kiełbaski. Polecam.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1 pęczek białych szparagów
1/2 średniej cebuli
1/2 małej cukinii
2 ziemniaki
1 łyżka masła
10 dag mrożonej marchewki ( żółtej i czerwonej )
3 białe kiełbaski
3 szklanki wody
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka koperku
sól do smaku
pieprz do smaku
Zupa szparagowo - cukiniowa z białą kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojoną cebulę, smażymy na złoty kolor. Dolewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy do garnka.
Szparagi myjemy i obieramy ze skórki, kroimy na nieduże kawałki. Cukinię myjemy i wycieramy, kroimy w pół plastry i dodajemy razem ze szparagami do gotujących się ziemniaków. Gotujemy około 10 minut i wkładamy białą kiełbaskę, mrożoną marchewkę.
Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku przyprawami, koncentratem pomidorowym, pokrojonym koperkiem i razem zagotowujemy.
Komentarze