Pomidorowa pasta rybna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną pastę rybną do pieczywa. Przygotowana z pieczonych makreli z dodatkiem warzyw oraz domowego sosu z majonezu i koncentratu pomidorowego. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pieczone filety z makreli
    1 mała biała cebula
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki majonezu
    2 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Majonez Pasty

Pomidorowa pasta rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z ryby oddzielamy od ości. Przekładamy do pojemnika i blendujemy na gładką masę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Do miseczki wkładamy składniki na sos i mieszamy.
    Do miski wkładamy masę rybną i dodajemy pokrojone składniki oraz przygotowany sos.
    Mieszamy. Przekładamy do salaterki i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować