Zapraszam na babeczki kokosowe. Przygotowane na jogurcie z dodatkiem cukru kokosowego i wiórków kokosowych oraz żurawiny. Słodzone ksylitolem. Polecam.
60 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
7 łyżek z czubkiem jogurtu naturalnego
1 jajko
2 łyżki oleju
1 op cukru kokosowego ( 15 g )
1 szkl mąki pszennej
1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
3 łyżki ksylitolu
2 garście suszonej żurawiny
silikonowe foremki
Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przekładamy jogurt i dodajemy jajko, cukier kokosowy, olej i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe, ksylitol i mieszamy.
Dodajemy suszoną żurawinę i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 35 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze