Domowy kompot z mrożonych czereśni

  • wyświetlono: 208 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszny kompot z mrożonych czereśni. Do kompotu zamiast cukru dodałam miód. Polecam do obiadu.

  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg mrożonych czereśni
6 szklanki wody
2 - 3 łyżki miodu

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy kompot z mrożonych czereśni

  • 1. Mrożone czereśnie wyjmujemy z zamrażarki i kładziemy woreczek z owocami na ręcznik. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.
    Gdy woda się zagotuje wkładamy mrożone czereśnie. Gotujemy około 10 minut. Czereśnie powinny być miękkie i nierozgotowane. Kompot studzimy i do ciepłego dodajemy miód, mieszamy. Przelewamy do szklanek i podajemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życiew kilka chwilmiódtania kuchniaszkoła babciwodakuchnia na zimękompotmrożone czereśnie

Komentarze

Podobne przepisy

Kompot z suszu.

Dodane przez: BABECZKA 35

Wigilijny kompot z suszu

Taki kompot z suszu ma swój wyjątkowy...

Kawa z mrożonymi truskawkami

Dodane przez: monikaT83

Kawa z mrożonymi truskawkami

Taki upał w ten weekend,że chce...

kompot z suszu

Dodane przez: Aninka88

Kompot z suszonych śliwek

doskonały na wigilijny stół

Koktajl z mrożonych truskawek

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Koktajl z mrożonych truskawek

Dziś był koktajl z mrożonych truskawek,...

Kompot z rabarbaru

Dodane przez: joanna30

Kompot z rabarbaru

Orzeźwiający kompot, który ugasi...

kompot z jabłek i śliwek

Dodane przez: rena123

Kompot z jabłek i śliwek

Dawniej kompot był codziennym gościem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE