Zapraszam na smaczną zupę marchewkową. Podana z płatkami migdałów smakuje wyśmienicie. Polecam.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1 udko z kurczaka
3 szkl wody
4 duże marchewki
2 ziemniaki
kawałek pora
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
płatki migdałowe do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
Zupa krem marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do gotującej wody wkładamy umyte udko i gotujemy. Warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaki i marchewki kroimy w kostkę. Obrany czosnek i por kroimy na drobno i smażymy na maśle. Warzywa dokładamy do garnka i gotujemy, aż będą miękkie. Następnie dodajemy przyprawy i mieszamy. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy żeby zupa trochę przestygła. Blendujemy na krem. Podajemy z płatkami migdałów.
Komentarze