Zupa krem marchewkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę marchewkową. Podana z płatkami migdałów smakuje wyśmienicie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    3 szkl wody
    4 duże marchewki
    2 ziemniaki
    kawałek pora
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    płatki migdałowe do dekoracji
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Zupa krem marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującej wody wkładamy umyte udko i gotujemy. Warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaki i marchewki kroimy w kostkę. Obrany czosnek i por kroimy na drobno i smażymy na maśle. Warzywa dokładamy do garnka i gotujemy, aż będą miękkie. Następnie dodajemy przyprawy i mieszamy. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy żeby zupa trochę przestygła. Blendujemy na krem. Podajemy z płatkami migdałów.

Komentarze

Podobne przepisy