Bigos z kiszonej kapusty z mieszanką keksową

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny bigos ze słodką nutą. Przygotowany z domowej kiszonej kapusty z dodatkiem suszonej mieszanki keksowej i białej kiełbaski. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik ( 0, 9 l ) domowej kiszonej kapusty
    800 ml wody
    2 listki laurowe
    4 ziela angielskie
    1 duża cebula
    2 łyżki oleju
    2 duże garście mieszanki keksowej
    270 g białych kiełbasek z szynki
    5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    1 łyżka przyprawy grzybowej
    1 łyżka przyprawy do bigosu
    1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bigos z kiszonej kapusty z mieszanką keksową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Wkładamy kiszoną kapustę, listki laurowe, ziele angielskie i gotujemy. W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju, wkładamy do garnka razem z mieszanką keksową po 30 minutach gotowania kapusty i gotujemy razem przez 5 minut.
    Następnie dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbaskę, przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kolejne 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować