Pizza na tortilli z mrożonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Zapraszam na szybką w przygotowaniu domową pizzę. Jako nadzienia użyłam mrożone warzywa i wędlinę. Polecam na obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 pszenna tortilla
    1op warzyw na patelnię z koperkiem (450 g )
    10 plasterków kiełbasy krakowskiej
    6 garści sera mozzarella kostka
    4 łyżki ketchupu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku

Pizza na tortilli z mrożonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone warzywa osuszamy na papierowym ręczniku. Tortille przekładamy na teflonową blaszkę ( zwykłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia ) i smarujemy połową ketchupu oraz posypujemy połową sera i posypujemy przyprawami. Następnie układamy rozmrożone warzywa i pokrojoną wędlinę, posypujemy resztą sera i dekorujemy ketchupem.
    Posypujemy przyprawami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Porady

Czas przygotowania bez rozmrażania warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy