Pierś z makaronem w sosie szpinakowo - śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne danie obiadowe. Pierś z kurczaka w sosie szpinakowo- śmietanowym super smakuje i jest szybkie w przygotowaniu.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    czosnek granulowany do smaku
    8 brykietów szpinaku mrożonego w liściach
    1/2 szkl słodkiej śmietanki 12%
    2 łyżki oleju
    250 g makaronu
    woda do gotowania
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Pierś z makaronem w sosie szpinakowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i dodajemy przyprawy do smaku, mieszamy i odstawiamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu i odcedzamy z wody. W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy przez 5 minut pokrojoną pierś z kurczaka, dodajemy cebulę i czosnek smażymy razem kolejne 5 minut, mieszamy.
    Dodajemy szpinak i smażymy kolejne 5 minut, wlewamy śmietankę i gotujemy przez kolejne 10 minut, mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować