Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z pieczonych buraków i ziemniaków z dodatkiem matiasa. Polecam na kolację.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie pieczone ziemniaki
    2 średnie pieczone buraki
    2 matiasy
    1/2 białej cebuli
    3 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    pokrojony szczypior
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy wkładamy do wody i moczymy przez 1 godzinę. Pieczone ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pieczone buraki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę.
    Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez, przyprawy.
    Mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Matias Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować