Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę pieczarkową z makaronem. Do jej przygotowania użyłam mrożone brązowe pieczarki. Polecam.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wody
    2 podudzia z kurczaka
    3 marchewki
    3 ziemniaki
    50 dag mrożonych brązowych pieczarek
    3 garście drobnego makaronu
    8 łyżek śmietanki 30 %
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Podudzia z kurczaka myjemy i wkładamy do gotującej się wody. Marchewki obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w kosteczkę i dokładamy do garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy razem z mrożonymi pieczarkami po 30 minutach gotowania się mięsa. Gotujemy razem przez około 25 minut.
    Dodajemy makaron, sól i po kilku minutach gotowania, wlewamy śmietankę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować