Deserek budyniowy z malinami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny deserek budyniowy. Słodki budyń i kwaśne maliny w tym połączeniu smakują wyśmienicie. Deserek jest słodzony ksylitolem. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml napoju migdałowego
    1 jasny budyń w proszku ( 0,5 l )
    1 łyżka masła
    2 łyżki ksylitolu
    250 g mrożonych malin
    1 i 1/4 szkl wody
    1,5 łyżki mąki z tapioki
    150 ml śmietanki kremówki
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Deserek budyniowy z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy na napoju migdałowym, odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy masło i ksylitol, miksujemy. Do garrnka wlewamy szkl wody i dodajemy mrożone maliny, gotujemy przez kilka minut. Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do garnka z malinami i zagotowujemy.
    Do pucharków przekładamy budyń i maliny. Wystawiamy do lodówki do stężenia.
    Ubijamy śmietankę i dekorujemy deserek oraz posypujemy kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ksylitol

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować