Jogurtowiec na biszkoptach z bananem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na tani i pyszny jogurtowiec na biszkoptach z bananem. Ciasto jest proste do zrobienia. Polecam na deser.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 jogurtu naturalnego
    2 łyżki z czubkiem żelatyny
    4 łyżki gorącej wody
    2 łyżki z czubkiem cukru pudru
    1 średni banan
    1/2 opakowania czerwonej galaretki ( na 0,5 l )
    1 szkl wrzącej wody
    8 podłużnych biszkoptów
    tortownica o średnicy 18 cm
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Jogurtowiec na biszkoptach z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. W tym czasie blaszkę wykładamy folią i wkładamy biszkopty. Jogurt mieszamy z cukrem i letnią żelatyną, przelewamy do blaszki. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Układamy pokrojonego w plasterki banana i wlewamy ostudzoną galaretkę. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować