Zapraszam na tani i pyszny jogurtowiec na biszkoptach z bananem. Ciasto jest proste do zrobienia. Polecam na deser.
2 godz.
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
0,5 jogurtu naturalnego
2 łyżki z czubkiem żelatyny
4 łyżki gorącej wody
2 łyżki z czubkiem cukru pudru
1 średni banan
1/2 opakowania czerwonej galaretki ( na 0,5 l )
1 szkl wrzącej wody
8 podłużnych biszkoptów
tortownica o średnicy 18 cm
folia spożywcza
Jogurtowiec na biszkoptach z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. W tym czasie blaszkę wykładamy folią i wkładamy biszkopty. Jogurt mieszamy z cukrem i letnią żelatyną, przelewamy do blaszki. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Układamy pokrojonego w plasterki banana i wlewamy ostudzoną galaretkę. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze