Zapraszam na pyszne gofry. Ciasto przygotowane z dodatkiem chałwy i proszku budyniowego na jogurcie naturalnym. Polecam.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
150 g jogurtu naturalnego
1 jajko
50 g chałwy waniliowej
5 op budyniu waniliowego ( na 0,5 l każdy )
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju do ciasta
olej do pieczenia
Gofry budyniowo - chałwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przekładamy jogurt, wybite jajko, cukier wanilinowy, pokruszoną chałwę i mieszamy. Wsypujemy proszek budyniowy i proszek do pieczenia, wlewamy olej i dokładnie mieszamy.Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem.
Nakładamy łyżką niewielkie porcje i pieczemy z obu stron na złoty kolor.
Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę i studzimy.
Komentarze