Gofry budyniowo - chałwowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry. Ciasto przygotowane z dodatkiem chałwy i proszku budyniowego na jogurcie naturalnym. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    50 g chałwy waniliowej
    5 op budyniu waniliowego ( na 0,5 l każdy )
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju do ciasta
    olej do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Placki Jajko

Gofry budyniowo - chałwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy jogurt, wybite jajko, cukier wanilinowy, pokruszoną chałwę i mieszamy. Wsypujemy proszek budyniowy i proszek do pieczenia, wlewamy olej i dokładnie mieszamy.Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem.
    Nakładamy łyżką niewielkie porcje i pieczemy z obu stron na złoty kolor.
    Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować