Pasta groszkowa do pieczywa z płatkami owsianymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę do chleba przygotowaną z zielonego groszku z dodatkiem płatków owsianych. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mrożonego groszku
    woda do gotowania
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    2 łyżki płatków owsianych
    2 - 4 łyżki rosołu
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Pasta groszkowa do pieczywa z płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • s 1. Groszek gotujemy do miękkości, odsączamy z wody. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
    Do kielicha blendera wkładamy groszek, cebulę z czosnkiem, płatki i dolewamy rosół. Blendujemy na masę z kawałkami lub gładką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy