Krupnik z kaszą perłową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na rozgrzewający, smaczny krupnik. Przygotowany na wywarze mięsnym z ziemniakami i warzywami. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wody
    1 pałka z kurczaka
    4 marchewki
    mały kawałek selera
    liść pora
    woreczek kaszy perłowej
    4 ziemniaki
    1 łyżka majeranku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik z kaszą perłową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałkę z kurczaka myjemy i wkładamy do gotującej się wody. W międzyczasie myjemy i kroimy warzywa.
    Marchewkę i seler kroimy w kostkę, liść pora na drobno. Wkładamy do garnka po 20 minutach gotowania wywaru.
    Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Wkładamy do garnka razem z kaszą po 15 minutach gotowania warzyw. Gotujemy do miękkości.
    Na samym końcu doprawiamy solą i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować