Sałatka z rukolą i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i szybką w przygotowaniu sałatkę. Idealna na kolację lub przystawkę. Sałatka z rukoli z mieszanką orkiszową, podsmażaną kiełbaską i rzodkiewką. Polecam

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 g rukoli
    1/2 woreczka ugotowanej mieszanki orkiszowej ( orkisz, vermicelli, pomidory )
    80 g chudej kiełbasy
    2 łyżki oleju
    1 czerwona cebula
    kilka rzodkiewek
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukolą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę myjemy i wkładamy na cedzak, odsączamy z wody i przekładamy na ręcznik papierowy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut, studzimy. Szypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, a szczypiorek na drobno. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
    W salaterce układamy warstwy: rukola, mieszanka orkiszowa, cebula, przyprawy, rzodkiewka, podsmażona kiełbasa, szczypiorek, przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Rukola Rzodkiewka Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować