Kotlety indycze z mieszanką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotlety. Przygotowane z mięsa indyczego z dodatkiem mieszanki ryżowe i suszonej pietruszki. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag mięsa mielonego z indyka
    1/2 ugotowanego woreczka trendy lunch
    ( orkisz, vermicelli, pomidory )
    1 jajko
    6 - 8 łyżek bułki tartej kukurydzianej)
    2 łyżki suszonej pietruszki
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej różowej
    1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1/3 łyżeczki ziół prowansalskich
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Kotlety indycze z mieszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na kotlety wkładamy do miski i mieszamy. Z masy mięsnej formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy