Pałki z kurczaka pieczone w cytrynowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne pieczone pałki w marynacie cytrynowej. Polecam na obiad z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem.

  • 3 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 pałek z kurczaka
    1 cytryna
    1 łyżka miodu
    1 łyżka przyprawy do kurczaka po staropolsku
    2 łyżki sosu sojowego jasnego
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    rękaw do pieczenia
    gorąca woda do sparzenia cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Pałki z kurczaka pieczone w cytrynowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki myjemy i osuszamy z wody. Cytrynę sparzamy wodą i osuszamy. Ścieramy skórkę na tarce o małych oczkach do miski. Cytrynę kroimy i wyciskamy sok do skórki cytrynowej. Do miski dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Wkładamy pałki i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Pałki przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do blaszki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut. Po tym czasie worek rozcinamy i dopiekamy przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Mięso Miód Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować