Jabłkowe gofry

3 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry. Gofry przygotowałam na serku homogenizowanym z tartym jabłkiem. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie jabłka
    1 serek homogenizowany waniliowy ( 200 g)
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    8 łyżek mąki jaglanej
    6 łyżek mąki lekkostrawnej z pradawnej pszenicy
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do gofrownicy
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Jabłkowe gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ze skórki jabłka ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy serek, jajko, olej i mieszamy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
    Gofrownicy rozgrzewamy i smarujemy olejem. Pieczemy gofry na złoty kolor, studzimy na kartce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mąka jaglana Serek Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować