Bezglutenowe placuszki ryżowo - jaglane na jogurcie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne placuszki przygotowane z gotowanego ryżu, słodzone miodem. Polecam na słodki posiłek.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 szkl ugotowanego ryżu
    1 surowe jajko
    3 łyżki jogurtu śmietankowego
    1 łyżka miodu
    2 łyżki mąki ryżowej
    4 łyżki mąki jaglanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania placuszków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Bezglutenowe placuszki ryżowo - jaglane na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt, ryż, jajko, miód mieszamy do połączenia. Dosypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor na małym ogniu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować