Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami

  • wyświetlono: 29 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do drugiego dania. Polecam,

  • 8 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

70 dag czerwonej kapusty
2 szkl wody
2 garście rodzynek
gorąca woda do rodzynek
2 cebule
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka smalcu
1 łyżka oleju
3/4 łyżeczki soli
3/4 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami

  • 1. Kapustę czyścimy i kroimy, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy.
    W międzyczasie sparzamy rodzynki gorącą wodą. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy na smalcu z olejem. Dokładamy do garnka z kapustą.
    Do ugotowanej kapusty dodajemy rodzynki i doprawiamy do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakicebulasmalecczosnekrodzynkiczerwona kapustaobiadtania kuchniaszkoła babciMój niedzielny obiaddodatek do obiadułatwy przepisdodatek do drugiego daniana gorącokuchnia na zimęgotuję z fantazją

Komentarze

Podobne przepisy

marchewka

Dodane przez: aga888

Marchewka na ciepło

Idealna do obiadu

kghyh

Dodane przez: Magda_Z

Rzodkiewka na ciepło do obiadu

Bardzo dobrze smakuje z mięsem...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Czerwona kapusta z boczkiem i suszonymi śliwkami

Tak przygotowana kapusta może być...

Kapusta z grochem na wigilię

Dodane przez: Kagie

Kapusta z grochem na wigilię

Przepis na pyszną tradycyjną kapustę...

image-1x83d44

Dodane przez: Apetyczna babeczka

BURACZKI NA CIEPŁO

O tym, że buraczki są pyszne i...

buraki

Dodane przez: ladygoga

Buraczki na ciepło

Tym razem do obiadu przygotowałam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE