Placuszki jęczmienno - orkiszowe z miodem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na delikatne i puchate placuszki słodzone miodem. Polecam na obiad lub kolacje.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 gęsie jajko
    3 łyżki miodu lipowego
    3 łyżki mleka bezlaktozowego
    10 łyżek mąki jęczmniennej
    2 łyżki mąki orkiszowej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki jęczmienno - orkiszowe z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy łyżką porcję ciasta. Smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować