Drobiowe skrzydełka z marchewką i groszkiem konserwowym

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiące skrzydełka z marchewką i groszkiem to smaczny dodatek do drugiego dania. Polecam z ziemniakami, makaronem, kaszą.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 skrzydełka
    Marynata :
    5 łyżek wody
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżeczka miodu
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    Pozostałe składniki :
    25 dag marchewki
    1 cebula
    2 łyżki oleju do smażenia
    1/2 szkl wody
    4 łyżki groszku konserwowego
    4 łyżki śmietanki 30%
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Drobiowe skrzydełka z marchewką i groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka czyścimy i myjemy, osuszamy z wody. Wkładamy do przygotowanej marynaty i mieszamy, odstawiamy. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy na półplasterki. Groszek przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy.
    Na rozgrzanym oleju smażymy skrzydełka z obu stron na rumiano, dokładamy pokrojoną cebulę z marchewką. Wlewamy resztę marynaty i wodę, przykrywamy i gotujemy do miękkości.
    Na samym końcu dodajemy odsączony groszek i śmietankę, doprawiamy do smaku i odparowujemy sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek konserwowy Marchewka Miód Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować