Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny dodatek do drugiego dania. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
    0, 5 l wody
    2 listki laurowe
    4 ziela angielskie
    1 łyżeczka kminku
    1 duża cebula
    150 g boczku parzonego
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka soli himalajskiej różowej
    3/4 łyżeczki pieprzu
    2 płaskie łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka miodu

Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy i wkładamy do garnka, wlewamy wodę i dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, kminek. Gotujemy pod przykryciem do miękkości.
    W międzyczasie kroimy boczek i cebulę w kostkę i smażamy na rozgrzanym maśle. Boczek i cebulę dodajemy do kapusty, a na tłuszczu robimy zasmażkę. Dokładamy do garnka i doprawiamy do smaku, gotujemy przez kilka minut. Do ugotowanej kapusty dodajemy miód i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy